Bazar Bizar Logo
BAZAR BIZAR nodigt u uit voor een verre reis naar de dansende eilanden, oude tradities en hemelse stranden van Indonesië. Het Belgische interieur merk dat gegroeid is uit een levenslange passie voor reizen, creëert zeer originele designstukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe. De uitgebreide collectie omvat geweven tapijten, lampen, kussens, keramiek, stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren zoals beige, bruin, wit en ook zwart. 

Zorgvuldig geselecteerde designstukken die consequent originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap belichamen.
Bazar Bizar brengt die mooie toets van de Balinese cultuur één voor één naar de vier uithoeken van de aarde.

De mensen achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Terwijl de eigenaresse Pascale zich bezighoudt met de creatieve kant van de zaak en tevens het publieke 'gezicht' van het label is, zorgt haar man Eddy voor de logistiek.

Als wereldreizigers had het echtpaar vele bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde zich als een 'homecoming'. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, om nog maar te zwijgen van de boho vibes.
Zo kwamen ze op het idee om een webwinkel te lanceren voor unieke meubels en originele decoratieve artikelen, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Ondertussen heeft het koppel een eigen label ontwikkeld en ontwerpen en creëren ze hun eigen collecties van high-end en luxe decoratieve accenten en homeware. Vier tot vijf keer per jaar reizen ze naar Indonesië, waar ze al een team van verschillende Balinese medewerkers hebben.

Alle artikelen worden op een duurzame manier (hand)bewerkt en zijn bovendien een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Omdat Pascale en Eddy het hele productieproces zelf voor hun rekening nemen, houden ze er ook de controle over: van de productie tot en met de levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede werkomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen een eerlijk loon voor hun werknemers.

Dit betekent dat alles wat "Bazar Bizar" aanbiedt zowel ecologisch als fair trade is. Dit willen we ook zo houden voor al onze toekomstige producten.